Vil samle terapeuter med minoritetsbakgrunn

Terapeuter med minoritetsbakgrunn har både spesielle utfordringer og unike ressurser
Foto: Alex E. Proimos
Terapeuter med minoritetsbakgrunn som jobber innen psykisk helsevern trommes sammen fredag 24. mai. Da blir det nettverkssamling i regi for alle i helseregion øst og sør. 
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Det er Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse NAKMI og Regionsenteret for barn og unges psykiske helse (RBUP) øst og sør som inviterer til denne første nettverksamlingen. Fredag den 24. mai inviteres alle terrapauter Helseregion Øst og Sør med minoritetsbakgrunn til å delta i nettverkssamlingen i Oslo, der disse kan komme for å utveksle erfaringer.

Ubrukte ressurser
– Vi tror terapeuter med minoritetsbakgrunn kan ha spesielle utfordringer som ikke uttrykkes eller deles med andre så ofte. Vi har også mistanke om at ressurser som disse personene har kanskje ikke alltid blir brukt hensiktsmessig eller i den grad det kunne ha blitt. Dette gjelder særlig terapeuter som jobber med barn, ungdommer og deres familier, skriver arrangørene i en pressemelding.

Målet med samlingen er at deltagerne blir kjent med hverandre, få og gi faglig inspirasjon, diskutere behovet for å etablere et nettverk av terapauter med fra andre kulturelle bakgrunner.

Bildet til artikkelen.