Sammen med en annen familie har han gått sammen med Norsk Luthersk Misjonssamband for å starte opp Groruddalen kristne privatskole i 2014, skriver Aftenposten.
Langtind tror foreldre, ofte med rette, er bekymret for opphopning av elever med svake norskferdigheter, noe som stjeler mye tid fra lærerne og skaper et svakere læringsmiljø enn ambisiøse foreldre ønsker for sine barn. Han ønsker å skape et attraktivt alternativ for å bidra til at familier som tenker på å flytte blir boende.
Hva gjør den offentlige skolen galt?
– Jeg er sterk tilhenger av mangfold og tror den offentlige skolen har godt av konkurranse. Den har én felles eier, ett mål og kan fort bli ensrettet. I tillegg tror jeg ikke den offentlige skolen evner å gjøre seg attraktiv nok for enkelte familier, elevene kommer uansett. Vi må levere et bedre produkt for at familier aktivt skal velge oss sier han til Aftenposten.
Støtter ikke Tybring-Gjedde
Groruddalens fire bydeler har en minoritetsandel på mellom 39,9 og 48,1 prosent. På 11 skoler (16 totalt i Oslo) har 80 prosent minoritetsspråklig bakgrunn.
– Jeg støtter ikke Tybring-Gjedde, men er heller ikke enig med venstresiden i at alt er rosenrødt. Jeg opplever politikerne som litt handlingslammet og ønsker å starte en skole for å bidra til å ta grep og tenke nytt.
Skalkeskjul for norskhet
Førsteamanuensis Ivar Morken ved Universitetet i Oslo synes det er vanskelig å spå hva slags rolle en kristen privatskole vil få i Groruddalen.
– Her er det litt for tidlig å si hvilken trend som blir dominerende på skolen, og om den blir en magnet for folk som vil ha en type «norskhet» eller folk som vil ha fokus på tro. Det kan være et ekte og genuint ønske om en kristen skole, men også et skalkeskjul for ønske om mer «norskhet», sier Morken.
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) vil ikke kommentere denne enkeltsøknaden mens den er under behandling, men sier likevel at det er hans ansvar å gjøre den offentlige Oslo-skolen best mulig.
– Jeg vet at den er meget god og vi kan dokumentere at vi blir stadig bedre. Jeg frykter jeg ikke konkurranse fra friskoler, forteller han til Aftenposten.