– Vi vil bruke prisen til å gi flyktninger en stemme

Sosionomene Kjell-Ole Myrvoll og Randi Elisabeth Jenssen fikk i helgen sosialarbeiderprisen.
Foto: Privat
Kjell-Ole Myrvoll og Randi Elisabeth Jenssen er kliniske sosionomer på BUP Sjøvegan og har jobbet med enslige mindreårige asylsøkere i en årrekke.
83Shares

Grunnet innsatsen får de sosialarbeiderprisen, som deles ut av FO hvert år, og går til et eller flere medlemmer som har utøvd sørlig godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling, skriver Fontene.

Myrvoll og Jenssen har utmerket seg på flere måter, mener FO.

– De to jobber bredt med psykisk helse og har særlig kompetanse på barn og unge som flykter aleine. De veileder andre, holder foredrag og deler sin kunnskap med andre, blant annet gjennom fagartikler i Fontene, heter det i begrunnelsen.

Sosialarbeiderprisen består av et diplom og 40.000 kroner til å delta på faglig konferanse. Myrvoll og Jenssen skulle ha deltatt på en internasjonal konferanse om narrativ terapi og samfunnsarbeid i Rwanda i fjor, som ble utsatt på grunn av pandemien. Her skulle de presentere sin gruppemodell: kreative samtalegrupper for enslige mindreårige flyktninger.

Tradisjonen tro skal de to prisvinnerne holde et foredrag på den internasjonale sosialarbeiderdagen, som i år markeres digitalt.

– Den anledningen skal vi bruke til å gi flyktninger en stemme. Det er vi glade for, sier de to til Fontene.