37 norske muslimer skrev opprop mot ekskludering av IslamNet

IslamNet kan ikke ekskluderes fra å ha aktivitetssenter, hevder flere profilerte muslimer i opprop.
Flere profilerte norske muslimer har signert et opprop som støtter IslamNet og Iman aktivitetsenter sine planer om å åpne ungdomssenter i Groruddalen.

Flere profilerte personer har signert, blant annet Sofian Sofian Benzaim (artist), Rahma Hamed (forfatter og aktivist), Ahmed Mamow, komiker og IT-konsulent og Mina Adampour (samfunnsdebattant).

I oppropet i Vårt Land skriver bidragsyterne at de er en gjeng med godt integrerte norske muslimer med ulik tilnærming til religionen.

– Vi har ulik teologisk bakgrunn. Noen av oss er mer religiøse enn andre av oss. Noen av oss er imamer, andre er komikere, lektorer, ungdomsarbeidere, skuespillere eller aktivister. Vi er ikke enig med alt IslamNet har ytret eller gjort, men vi mener at alle kan gjøre feil og moderere seg.

Oppropet viser til IslamNet-leder Fahad Qureshis kronikk i Nettavisen hvor han går vekk fra tidligere kontroversielle uttalelser.

– Vi mener at Islam Net som helhet tilfører det norske muslimske mangfoldet nytte. De hjelper ungdom med å bli trygge på seg selv, få inspirasjon til høyere utdanning og bygge en norsk muslimsk identitet.

Gir unge fritidsaktiviteter

Når man gir unge positive tilbud som fritids- og kulturaktiviteter ser man også som viktig.

– Ungdomsklubber og aktivitetssentre som kan tilby trening, spill og leksehjelp, er et fantastisk tiltak for å forebygge kriminalitet og hindre at ungdommen faller utenfor samfunnet.