Biden ber folk vise motstand mot fremmedhat

USAs president Joe Biden hevder økning i vold mot asiater i USA er en trist utvikling.
Foto:Flickr/J. L. Hervas
Hvis man ikke sier noe, så er man medskyldig, mener USAs president Joe Biden. Han oppfordrer folk til å vise motstand mot fremmedhat.
146Shares

– Stillhet er medvirkning. Vi kan ikke være medskyldige. Vi må reise oss. Vi må handle, sa Biden i en tale på Emory University i Atlanta i delstaten Georgia fredag.

Han oppfordret amerikanerne til å kjempe mot det han i talen kalte «gjenoppblomstring av fremmedhat».

Biden, som sa at økning i vold mot asiater i USA er en trist utvikling, besøkte Atlanta fredag for å møte folk som er i sorg etter masseskytingen på flere massasjesalonger tidligere i uken.

Kort tid før talen møtte Biden og visepresident Kamala Harris ledere for delstatens asiatisk-amerikanske samfunn. Det er hjerteskjærende å høre historiene deres om vold og trakassering, uttalte Biden etter å ha møtt dem.

– Hat kan ikke få noen trygg havn i USA, sa presidenten.

– De har blitt angrepet, blitt pålagt skyld, blitt fremstilt som syndebukker og trakassert, de har blitt verbalt angrepet, fysisk angrepet, drept, sa Biden med henvisning til det asiatamerikanere har gått gjennom under koronapandemien, etter at viruset først ble påvist i Wuhan i Kina.

Det var tirsdag at åtte mennesker, blant dem seks kvinner av asiatisk opprinnelse, ble skutt og drept på to massasjesalonger i Atlanta-området.

Politiet etterforsker skytingen som hatkriminalitet.

Den hvite gjerningsmannen har selv forklart at han ikke drepte de åtte på rasistisk grunnlag, men fordi han var sexavhengig.