Uskadeliggjorde mistenkelig bag

 
Foto: Claudio Castello
En bag plassert utenfor inngangen til Finansdepartementet skapte mistanke. Nå har Politiets bombegruppe uskadeliggjort gjenstanden med en bomberobot. 
0Shares

(Oppdatert sak)

Hele Finansdepartementet ble ved 13.40-tiden evakuert. Området fra Centralteateret i Akersgaten til rundkjøringen ved Trefoldighetskirken og ned til puben Stopp Pressen i VG-passasjen ble også sperret av. Ifølge VG Nett inneholdt bagen klær og personlige eiendeler.

Årsaken var en mistenkelig bag som stod på gaten utenfor Finansdepartementet. Det var vaktene ved Departementenes servicesenter i regjeringskvartalet som varslet politiet, etter å ha sett en mistenkelig person som forsøkte å sette fra seg bagen.

– Vaktene ble oppmerksomme på ham da han gikk og satte fra seg bagen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til VG.

Både presse og nysjerrige samlet seg utenfor avsperringene. Bildet er tatt like før operasjonen ble avsluttet.
Foto : Claudio Castello

En person anholdt
Etter å ha sperret av området, ankom politiets bombegruppe stedet. De sendte en bomberobot for å undersøke bagen. Rundt klokken 14.15 avfyrte politiets robot to skudd mot bagen.

Vendte tilbake på jobb: Finansdepartementets ansatte og fotgjengere kunne igjen bruke det avsperrede området som vanlig.
Foto : Claudio Castello

En person er anholdt av politiet og påsatt strips. Han blir nå passet på av sikerhetsvakter fra departementet og politiet. Mannen skal nå avhøres, skriver VG Nett.