Barnetoget i Oslo 17. mai avlyses

Leder i 17. mai-komitéen, Rauand Ismail vil at årets feiring av 17. mai skal dedikeres litt til alle ungdommene og elevene i Oslo.
Foto: mdg.no
17. maikomiteen har besluttet at barnetoget i Oslo 17. mai avlyses grunnet smittesituasjonen.

Ifølge komitéen kan ikke byen forventes å være tilbake i en normalsituasjon innen feiringen.

– Det er ingen lett avgjørelse å ta, men det er en nødvendig avgjørelse. Både jeg og resten av 17. maikomiteen er opptatt av at Oslos befolkning skal få feire denne dagen. I år som i fjor blir det en annerledes feiring. Vi jobber fortsatt med detaljene, men vi kan love at vi vil ivareta verdiene og tradisjonene som denne dagen handler om; demokrati, samhold, barn og glede. I år har jeg lyst til at feiringa skal dedikeres litt til alle ungdommene og elevene i Oslo som har mistet en viktig ungdomstid. Jeg håper vi får til en ekstra fin feiring for dem i år, selv om feiringa blir uten et barnetog i sentrum, sier 17. mai-komiteens leder Rauand Ismail via en pressemelding.

Ordfører Marianne Borgen fremhever at 17. mai er en viktig dag for oss alle og den er kanskje enda viktigere nå.

– Viktige merkedager får en enda større verdi i en tid som dette. Vi er slitne alle sammen og mange har hatt det vanskelig dette året. For barn og unge har kanskje 17. maifeiringen vært et lyspunkt å se fram til. Sammen skal vi på tross av restriksjoner og avlyst barnetog, gi barn og unge en dag med glede og en følelse av tilhørighet. Det er på dager som denne at vi må hente fram det beste i oss, vise omtanke og raushet. Det vet jeg at vi skal klare, også i år.