– Håper jeg får en ny sjanse

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Eks-Ap-politikeren Kaled Ahmed Taleb bløffet seg til norsk statsborgerskap. UDI vurderer nå om han skal utvises. Selv ber han om å få en ny sjanse - og bli i Norge.
0Shares

Bakgrunnen er de falske forklaringene som gjorde at Taleb (bildet), hans to yngre brødre og foreldrene, fikk opphold i Norge, skriver VG Nett.

Utlendingsdirektoratet (UDI) vurderer nå utlendingssakene til Taleb, hans gjenlevende bror og hans foreldre. Fra før av er det kjent at det er startet en prosess hvor Taleb skal fratas sitt statsborgerskap.

Selv mener han at han bør få bli i Norge.

– Jeg håper jeg får en ny sjanse. Jeg har ikke begått noen alvorlig kriminalitet i de årene jeg har bodd i Norge. Jeg har bidratt mye til det norske samfunnet etter at jeg kom hit, sier Taleb til VG Nett.

Profilert
Taleb kom til Norge i 2002 og fortalte til myndighetene at han het Khalid Haji Ahmed. Han utgav seg for å være en flyktning fra Somalia, og forklarte hvordan han og familien hadde flyktet fra krig og elendighet, noe som viste seg å ikke stemme.

I den falske identiteten ble Taleb en profilert lokalpolitiker i Hamar og Hedmark, hvor han har sittet for Arbeiderpartiet både i kommunestyret og i fylkestinget. Han sa fra seg alle politiske verv etter avsløringen

– Familien ødelagt
Samtidig er også Taleb Utøya-overlevende og mistet den ene broren sin i Utøya-massakren 22. juli.

– Jeg håper UDI tar menneskelige hensyn. Hele familien er ødelagt etter Utøya. Hjemme står det et tomt rom, sier Taleb, og legger til:

– Min gjenlevende bror kom til Norge som barn. Han føler seg norsk og snakker med bred Hedmark-dialekt.