Femmålsscorer Saeed

Afghanske Saeed, banens beste.
Foto: Claudio Castello
Voksenopplæringens sommeravslutning og tradisjonelle fotballkamp på Røabanen endte med 8-4 seier til førsteetasje. Nå gleder elevene seg til sommeferie, og nytt skoleår i nye lokaler.

– Jeg er så glad vi vant, og at vi fikk spille, sier den svært fotballglade flyktningen og voksenopplæringsstudenten til utrop.no.

Afghaneren i 20-årene, som scorte fem av sitt lags åtte mål, hadde en aldri så liten fordel: som flyktning i Iran fikk han nemlig spille semi-proft. Saeed trivdes stort på Røabanens grønne gress, og kunne kåres blant banens beste.

– En variasjon i hverdagen
Kampen, som er en årlig tradisjon mellom første- og fjerdeetasjene på Rosenhoff Voksenopplæring, er ifølge lærer Lisbeth Stokke Johnsen en annerledes turopplevelse for en gjeng som ellers pleier enten å sitte i skolebenken eller holde seg til bykjernen.

Førsteetasje (i gulgrønne vester) og fjerdeetasje (i lilla) kjempet om hvem som var Rosenhoffs voksenopplærings beste fotballgutter.
Foto : Claudio Castello

– Jeg synes det er mer enn ok at elevene blir kjent med andre deler av Oslo, mener hun.

Kampleder David Rasmussen (t.v) og VOX-lærer Lisbeth Stokke Jensen.
Foto : Claudio Castello

Stokke Johnsen er primus motor bak fotballtiltaket. Som født, oppvokst og langtidsbeboer på Røa fikk hun idéen om at klubben på Oslo Vest kunne samarbeide med VOX. Klubben er med på å tilrettelegge for at voksenopplæringsklassens fotballdrøm skal kunne bli virkelighet.

Fotballglede: andre medstudenter på Rosenhoff sørget for å skape supporterstemning.
Foto : Claudio Castello

– Klubben har alltid vært velvillige, og vi har alltid fått låne vester, baller og ikke minst banen, forklarer hun.

Liker ballspill: somaliske Faiza var på Røa for å heie på sine medstudenter i laget til førsteetasje. Selv liker hun også å sparke ball en gang i blant.
Foto : Claudio Castello

For kampleder David Rasmussen var det også en annerledes opplevelse.

Rektor ved Rosenhoff, Lars Nicklas Martinsson, var også tilstede for å dele ut et diplom til alle som spilte kampen.
Foto : Claudio Castello

– Gutta var engasjerte og kampen velspilt. Folk tok dette ganske seriøst, og det hele virket nesten som en cupfinale, kommenterer han.

Ny begynnelse
Fotballkampen markerer inngangen til sommerferien på Rosenhoff. Eksamensperioden holder på å bli avsluttet, og det inngangen til en ny tilværelse som markeres på Røa.

– Rosenhoff avdeling sentrum har holdt til i Storgata, i veldig nedslitte kummerlige lokaler. I august flytter vi inn i helt nye klasserom på Osterhaus gate, noe vi selvsagt gleder oss til.

Både VOX, og de sepparate kvinne- og manneavdelingene blir oppgradert.

– Vi skal lære av de erfaringene vi har gjort de siste årene, med spesielt fokus på arbeidstrening. Både lærere og elevene som skal fortsette til høsten ser frem til det nye skoleåret.