Frp: – Somaliere er vanskelige å integrere

 
Foto: frp.no
Frp vil svekke hensynet til barnets beste, fjerne sosiale og helsemessige hensyn og erstatte dette med integreringsmessige og andre samfunnsmessige konsekvenser. "Vanskelige" innvandrere skal kunne nektes opphold. 
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Vi må kunne ha mulighet til å ta hensyn til hvem som har lett for å integrere seg og ikke. Det går på både individuelle og kulturelle forhold. Det er ikke tvil om at enkelte nasjonaliteter integrerer seg dårligere enn andre, for eksempel somaliere. Det er også forskjeller innad i land. Jeg har vært i debatt og snakket med Amal Aden, og hun var enig i dette, sier Johansen, til dagbladet.no

Forfatter Amal Aden mener de dårlig integrerte somalierene er et Oslo-problem.
Foto : Henrik Kreilisheim

Innvandringspolitisk talsmann Morten Ørsal Johansen bekrefter at dette betyr at man vil kunne sile mennesker fra land som ifølge Frp lar seg dårligere integrere.

– Sa han at jeg var enig i det? Jeg har vært i debatt med ham, men er selvsagt ikke enig i dette, sier forfatter og spaltist Amal Aden ifølge dagbladet.no.

Ønsker omfattende testing
Johansen sier at Frp ønsker å teste om utlendingen kan få opphold ved hjelp av omfattende opplæring og testing i norsk og samfunnskunnskap. 

– Når du søker om oppholdstillatelse, skal du oppfylle krav til norskkunnskaper og samfunnskunnskaper, og skrive under en tillitserklæring om at du ønsker å inkluderes i samfunnet, sier Morten Ørsal Johansen til dagbladet.no.

Han forklarer at det vil bli gjort en vurdering gjennom hele introduksjonsperioden på seks år, med prøver og karakterer. Da kan man enten få eller ikke få oppholdstillatelse.