Home Nyheter Nytt Eks-OL-vinner truet Støre

Eks-OL-vinner truet Støre

0
Eks-OL-vinner truet Støre
 

Skah (bildet) har vært etterlyst av norsk politi siden 2009. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal gårsdagens pågripelse være knyttet til en utleveringsbegjæring fra norsk politi, skriver VG Nett.

Eks OL-vinneren tok gull for Marokko i Barcelona i 1992, men bodde i i store perioder av livet i Norge. Nå er han blant annet anklaget for å ha kidnappet sine to barn og holdt dem som gisler i sitt eget hjem i den marokkanske hovedstaden Rabat i to år, før de ble hentet tilbake til Norge av norske spesialsoldater.

Truet myndighetspersoner
Etterlysningen skal blant annet innbefatte trusler mot norske myndighetspersoner. I forbindelse med den dramatiske aksjonen der norske spesialsoldater hentet Skahs to barn fra Marokko til Norge i 2009, skal Skah ha kommet med trusler mot både daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre og personell ved den norske ambassaden i Marokko.

Uttalelser om “at dette er en krig mot Gahr Støre og mye kan gjøres” skal ifølge TV2 ære bakgrunnen for at han i går ble pågrepet i Paris.

Skal ha blitt truet: tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Erkjenner ikke straff
Skahs forsvarer Brynjar Meling bekrefter at etterlysningen innbefatter trusler mot myndighetspersoner, men vil ikke utdype dette nærmere.

– Han erkjenner overhodet ikke straffskyld. Han mener norske myndigheter brøt marokkansk lov i forbindelse med at barna ble hentet ut av Marokko, sier Meling, som snakket med sin klient på telefon i går kveld.