Eks-OL-vinner truet Støre

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Trusler mot norske myndighetspersoner skal være noe av årsaken til at den tidligere OL-vinneren Khalid Skah ble pågrepet på Orly-flyplassen i Paris i går.
0Shares

Skah (bildet) har vært etterlyst av norsk politi siden 2009. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal gårsdagens pågripelse være knyttet til en utleveringsbegjæring fra norsk politi, skriver VG Nett.

Eks OL-vinneren tok gull for Marokko i Barcelona i 1992, men bodde i i store perioder av livet i Norge. Nå er han blant annet anklaget for å ha kidnappet sine to barn og holdt dem som gisler i sitt eget hjem i den marokkanske hovedstaden Rabat i to år, før de ble hentet tilbake til Norge av norske spesialsoldater.

Truet myndighetspersoner
Etterlysningen skal blant annet innbefatte trusler mot norske myndighetspersoner. I forbindelse med den dramatiske aksjonen der norske spesialsoldater hentet Skahs to barn fra Marokko til Norge i 2009, skal Skah ha kommet med trusler mot både daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre og personell ved den norske ambassaden i Marokko.

Uttalelser om “at dette er en krig mot Gahr Støre og mye kan gjøres” skal ifølge TV2 ære bakgrunnen for at han i går ble pågrepet i Paris.

Skal ha blitt truet: tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Erkjenner ikke straff
Skahs forsvarer Brynjar Meling bekrefter at etterlysningen innbefatter trusler mot myndighetspersoner, men vil ikke utdype dette nærmere.

– Han erkjenner overhodet ikke straffskyld. Han mener norske myndigheter brøt marokkansk lov i forbindelse med at barna ble hentet ut av Marokko, sier Meling, som snakket med sin klient på telefon i går kveld.