Vant prisen for beste masteroppgave med Oslotematikk

 
Foto: Privat
Javad Mushtaq og Saddaf Sarwar har blitt kåret til vinnere av beste masteroppgave med oslotematikk på tvers av alle skoler og disipler av Oslo kommune.

Studentene mottok idag prisen som de første fra Handelshøyskolen BI, og mottar en forskningspremie på 50.000 kroner.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg ble opplyst at vi vant prisen. og er selvfølgelig meget glad og takknemlig, forteller Mushtaq (bildet) til nettstedet ambisjoner.no.

Internasjonal betydning
BI-studentenes masteroppgave handler om den maritime finans- og tjenesteklyngen i Oslo. Oslo Kommune er ikke de eneste som ser verdien i oppgaven – forprosjektet vant prisen for beste prosjektoppgave innen MOC (microeconomics of competitiveness) av Harvard Business School.

– Oppgaven vår omhandler den maritime finans- og tjenesteklyngen i Oslo. Hovedstaden blir ofte oversett som en signifikant by innenfor shipping og offshore, men faktum er at byen og industrien er i særklasse når det kommer til verdiskapning, og er verdensledende i en internasjonal setting, sier Javad.

– Oppgaven er også den første av sin type, og har stor verdi for et internasjonalt ledende kunnskapsmiljø i Oslo, både for departementene og næringslivsaktørene, legger han til.