– Asylinstituttet er misforstått

Himanshu Gulati er lederen for Fremskritfremskrittspartiets ungdomsorganisasjon. Han er allerede historisk i norsk ungdomspolitikk, og veien går bare oppover.
Foto: Alejandro Decap
Himanshu Gulati, Fremskrittspartiets ungdomspolitiske leder, mener norske politikere har misforstått asylsinstituttet.
0Shares

Lederen av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener både mange asylsøkere og norske politikere har misforstått asylinstituttet.

Nå tar 25-åringen som er født i Norge og oppvokst i industribygda Høyanger i Sogn og Fjordane til ordet for en strengere asylpolitikk. 

– En stor andel av asylsøkerne til Norge og Europa er økonomiske flyktninger. Det er ikke mennesker som trenger beskyttelse. Når asylinstituttet blir misbrukt, blir hele asylinstituttet truet, sier Gulati, som selv har indiske aner.

– Når asylinstituttet misbrukes
Etter besøk i Afghanistan i vinter, og en studietur sammen med Fremskrittspartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg, på greske asylmottak på EU-grensen til Tyrkia forrige uke, mener Gulati å ha fått dette bildet bekreftet.

– Folk ønsker seg vestover fordi de søker et liv med større økonomisk mulighet, noe som er både forståelig og et godt ønske, men de har ikke et behov for beskyttelse. Det blir dermed helt feil i henhold til asylinstituttet, og urettferdig overfor dem som virkelig trenger beskyttelse. De som ikke beskyttelsesbehov for søke om opphold på vanlig måte, sier ungdomspolitikeren.
  
Burde ikke du med din etniske bakgrunn ha større forståelse for at mennesker flykter til Europa?

– Alle må få søke lykken. Men når asylinstituttet blir misbrukt, ødelegger det fordi som virkelig trenger beskyttelse. De som ikke har krav på beskyttelse får søke på vanlig måte, sier Gulati til Dagbladet.

Gulati legger til at Norge bør føre en strengere og mer restriktiv asylpolitikk.
 
– Under den rødgrønne regjeringen har tidligere talibanministre og bødler fått innvilget asyl og halvparten av de som søker asyl har ikke krav på opphold, påpeker han.