Én av tre sier rasisme ikke er et problem i Norge

En av tre spurte i en Norstat-undersøkelse sier rasisme ikke er et problem i Norge.
Foto: Antirasistisk senter
Ny meningsmåling fra Norstat avdekker at to av tre nordmenn opplever at rasisme er et problem her i landet, mens en av tre nordmenn mener det motsatte.
653Shares

Halvparten av mennene svarer at de opplever at rasisme er et problem, mens tre av fire kvinner svarer det samme, ifølge Vårt Land.

Kulturminister Abid Q. Raja ser at det finnes en jobb å gjøre:

Vi slutte å spørre om det finnes rasisme. kommer vitnesbyrdene som bekrefter at det finnes. Undersøkelsene har vi allerede. Dette minner litt om det vi også i #MeToo. Først vi erkjenne at vi har et problem, og deretter vi diskutere spørsmål et om hva vi skal gjøre, sier han till avisen.

Norge mindre rasistisk

Formann i FpU, BjørnKristian Svendsrud, sier at rasisme eksisterer også i Norge, men understreker at det eksisterer i mindre grad enn andre land.

Svendsrud er redd rasismedebatten er vei inni en debatt som ikke angår Norge.

Det kan selvsagt oppstå uheldige situasjoner hos politiet i Norge også, men det kan ikke sammenlignes med det vi ser i USA.

Egne opplevelser

Rodwal Noorolhadi (26) kom fra krigsherjede Afghanistan til Norge, i håp om fred og et tryggere liv. Det viste seg å være mye vanskeligere enn hva han hadde forestilt seg.

Selv har han opplevd mye rasisme siden han flyttet til Norge for 11 år siden.

Jeg ble aldri sett som en del av det samfunnet jeg bodde i. Jeg ble redusert ned til en liten gruppe basert hudfargen min, utseendet mitt, og min religion og kultur