Stilte opp på dugnad for de eldre

Foto: Arkiv
Selv om skolen og introduksjonsprogrammet ikke er kommet skikkelig i gang igjen etter ferien, stilte flere av våre nye landsmenn- og kvinner opp på dugnad for å hjelpe de eldre i Rådhusgata Bofellesskap.
0Shares

Flyktningkoordinator i Nav, Bijan Gharahkhani (bildet), jobber intenst med å integrere flyktninger og innvandrere som kommer til Øvre Eiker. Ett av prosjektene han har satt i gang er det norskeste av det norske – nemlig dugnadsjobbing. 

– At de som kommer hit får lære seg hva dugnad er og være med for å bidra til fellesskapet er viktig, sier Garakhani til eikernytt.no.

Fellesskapet viktigst
For fjerde år på rad har han fått medlemmer av introduksjonsprogrammet til å stille opp i Rådhusgata Bofellesskap for å vaske vinduer, dører og fellesarealer for å spare de eldre for denne kostnaden. Men for Bijan er ikke økonomien det viktigste – det er fellesskapet og det sosiale dette skaper.

– Slike dugnader gjør at det er lett å bli kjent. Neste år er det femårs jubileum og da får vi arrangere en skikkelig fest, sier han til eikernytt.no.