Kristen misjon blant muslimer i Norge

Shervian Ebrahimian har et sterkt engasjement for Bibelens ord
Foto: Skjermdump: Youtube
Iraneren Shervin Ebrahimian har døpt rundt 20 muslimer som har kommet til tro på Jesus som frelser, ifølge Dagen.no.
0Shares

Hver måned kommer innvandrere fra over 14 nasjoner for å delta på møte i Betania og for å høre Ebrahimian tale. De kommer fra hele Sørlandet og teller mellom 80-130 personer, skriver den kristen avisen Dagen.no.

– Gud vil reise opp sin menighet i Norge, og vi som er innvandrere skal være en del av det, sier Ebrahimian, som tror Gud ønsker at norske kristne skal se hvem de er i Ham, i stedet for å fokusere på at det kommer få på møtene og på avkristningen som skjer, sier han til avisen. 

Hang i rusmiljø
Ebrahimian var 13 år gammel da han kom til Norge for 28 år siden. Det var krig i Iran og enkelt å få opphold den gangen, men han strevde med å finne «sin plass», og havnet etter hvert i et belastet miljø. Der opplevde han for første gang at han ble ønsket velkommen. Det skulle gå 11 år med rusmisbruk før livet tok en ny kurs, skriver Dagen.no. 

Se Ebrahimian holde tale om Jesus her! 

Møter og bibelstudier
Da Ebrahimian kom til Betania for fire år siden, hadde han arbeidet noen år blant innvandrere. Sammen med en annen iraner arrangerte han møter og bibelstudier for muslimer. Kontakten med menigheten i Arendal ble et bønnesvar – for han og for menigheten, og på asylmottaket på Hove traff han iranere, afghanere og kurdere som var åpne for å høre om Jesus.

– Ti stykker kom på den første samlingen. En av dem hadde med seg koranen da han kom, for å markere hvor han sto. Åtte måneder senere var han den første som tok imot frelsen. Alle var muslimer, og av dem ble åtte at ti frelst, forteller han.

Velger misjon fremfor penger
Nylig ble han ferdig med en mastergrad i pedagogikk og hadde tenkt å få en vanlig jobb, som han sier.

– Men Gud stoppet meg. Det er menneskelig å tenke på økonomi, og jeg har gått mange runder, forklarer han.

Fra høsten blir han delvis ansatt i Betania, Arendal, og skal reise som forkynner i hele Norge. Som et ledd i det han skal gjøre, holder han på å lage en serie med bibelundervisning på persisk for Kanal 10. Serien vil bli sendt over hele Asia.

– Det er spennende å skulle jobbe hundre prosent med dette fra høsten. Jeg kan ikke annet enn å følge Jesus og har tro på at Han vil forsørge meg, sier han.