Turist-fiskere til sjenanse

Fisking til besvær: to unge kvinner avbrøt badingen på Botnerbaugen etter at et tjuetalls polske og tyske fiskere dukket opp til stedet. (NB! Personen på illustrasjonsbildet har ikke noe med saken å gjøre).
Foto: Wikimedia Commons
To badeglade jenter valgte i helgen å avbryte badingen da rundt 20 polske og tyske menn begynte å fiske rundt dem.
0Shares

– Vi var på Botnerbaugen i Rygge og badet ved stupebrettet. Da dukket disse mennene opp og begynte fiskingen. Jeg forsøkte å si ifra at de ikke kunne stå rett ved der jentene badet, men de så bare dumt på meg. Da vi kom opp på parkeringsplassen så vi at bilene deres hadde polske og tyske registreringsskilt, derfor forsto de kanskje ikke hva jeg sa, forklarer Birgitte Andreassen overfor Moss Avis.

– Jeg ble skikkelig provosert. Kanskje Rygge kommune kan sette opp noen skilt med fiskerestriksjoner i badesesongen?, spør hun retorisk.

Fritt fiske
Botnerbaugen er en populær badeplass i Rygge. Likevel er det også fritt fiske langs sjøen i Norge, forklarer skogbrukssjef Bjørn Pettersen i Rygge kommune.

– Har du en oppfordring til de som fisker langs land?

– Ta ansvar og vis respekt. Nå om dagen er det mange utlendinger som fisker i distriktet vårt, og de er ikke vant til å ta de samme hensynene som vi gjør her i Norge, sier han til Moss Avis.