Får eget talkshow

Abubakar Hussain tar pulsen på Norge i et nytt talkshowprogram på NRK nett-tv.
Foto: Alejandro Decap
Abubakar Hussain startet den populære Twitter-tråden #HvisJegVarHvit etter flere ubehagelige møter med politiet. Nå skal han lage sitt eget talkshow på NRKs nett-tv.

 

I mars i år fikk Hussain (bildet) nok av umotiverte politisjekker og bestemte seg for å skrive twittermeldinger under hashtaggen #HvisJegVarHvit.

Utbruddet ble raskt plukket opp av andre brukere av den sosiale nettverksplattformen, som slang seg på tråden med tilsvarende humoristiske «HvisJegVarHvit»-betraktninger.

– Hashtaggen starta jeg etter at jeg ble stoppa av politiet helt tilfeldig på vei hjem fra jobb. Dette skjedde periodevis mange ganger, og jeg fikk rett og slett behov for et lite utbrudd på Twitter. Kort tid etter hang flere seg på tråden og det tok helt av, forteller Hussain til Dagbladet.

Vi kommer til å ha fokus på samfunnet, diskutere ulike tabuer, og ta opp seriøse og aktuelle saker på en humoristisk måte.

Får eget talkshow
Etter twitterstormen skrev Hussain et debattinnlegg for Dagbladet og forteller at han kort tid etter ble kontaktet av NRK som ville jobbe med ham.

– Jeg ble plutselig kontaktet av NRK etter debattinnlegget jeg skrev for Dagbladet. De spurte om jeg ville komme i et møte som endte med humorprogrammet «Tabu med Abu».

Hussain forklarer at programmet vil bli et talkshow bestående av celebre gjester, reportasjer fra utegående reporter og småsketsjer.

– Vi kommer til å ha fokus på samfunnet, diskutere ulike tabuer, og ta opp seriøse og aktuelle saker på en humoristisk måte, forteller han.