– Flesteparten av innvandrere enige i Frps innstramninger

 
Foto: Claudio Castello
Frp-leder Siv Jensen (bildet) var dagens utspørrede på Dagblad-TVs valgbod på Eidsvoll plass. 
0Shares

Stor spenning var det knyttet til det Jensen skulle si i dag, særlig i lys av det seneste utspillet om innvandringspolitikk, og partiets krav om å bli med et eventuelt borgerlig samarbeid etter valget.

Før hun fikk komme til orde var det imidlertid den norsk-pkaistanske rapperen og finalisten i Rapvalg 2013, Aon Raza Naqvi, som framførte sin låt, Nasjonal Tip og ble intervjuet av Dagblad-TV. 

Under intervjuet sa 24-åringen fra Larvik klart ifra om hva slags talsmenn mediene fremmer.

– Ofte plukker man ut de mest ytterliggående, som skaper de største overskriftene. Jeg føler meg ikke identifisert med disse.

Fremmedgjørende
Når han ble spurt om Fremskritsspartiets seneste utspill om “bærekraftig innvandring”, mente Aon at en slik retorikk gjør ting bare verre.

– Jeg synes ikke noe om et slikt forslag, siden det virker fremmedgjørende. Siv Jensen og hennes partikolleger bør være bevisste på hva slags signaler de sender ut ved å snakke om grupper mennesker som bor i Norge på denne måten. At dere er med på å skape mere hat og ekskludering.

Klar pekefinger: Frps retorikk fremmedgjør og skaper konflikter, mente den Larvik-fødte norsk-pakistanske rapperen Aon.
Foto : Claudio Castello

Regjeringsambisjoner viktig
I sin førsteappell understreket Jensen at det er like viktig å få fremmet partipolitikken som å få Frp med i en eventuell borgerlig regjering ved valgseier.

– Vi kommer til å stå hardt på kravene. Jeg mener Frp har sterke nok politiske muskler til å påvirke en borgerlig agenda, særlig når det gjelder våre kjernesaker som samferdsel, eldreomsorg, kriminalitet og innvandring.

Ikke intolerante
Hun avviser alle anklager om at partiet er intolerant.

– Faktisk er dette det helt motsatte. I de to siste valgene har vi vært tredje mest stemt blant norske statsborgere med innvandrerbakgrunn. Jeg tror mange er enige i vår innstramningspolitikk, og det at asyl- og innvandring skal handle både om rettigheter og plikter.

At flerkulturelle er for mer innstramninger ser ikke Jensen på som en overraskelse.

– Jeg ser at mange innvandrere som har bodd lenge, og betaler skatt, er skuffet med de senere årenes utvikling. Folk er bekymret over stadig større kriminalitet, dannelse av parallellsamfunn og at veldig mange uten opphold utgjør en sikkerhetsrisiko. En politikk i retning mere innstramninger vil faktisk gi en bedre integrering, for da kan vi konsentrere oss om de som allerede er her på lovlig basis. 

Vil se på etter valget
Frps asyl- og innvandringspolitiske innstillinger kan kanskje bli en realitet etter valget. Foreløpig holder Jensen kortene tett.

– Vi vil ta en endelig stilling, både til eventuell innstramningspolitikk og en reforhandling av FNs flyktningekonvensjon i tiden som kommer, uttalte Frp-lederen.