Frp-leder beskyldes for rasisme

 
Foto: Skjermdump
Lokallagsleder skrev at "negrene ikke klarer å drive sitt eget land" og spekulerte i om det kunne være en asylsøker som hadde drept Anja Weløy Aarseth.
0Shares

Artikelen er anonymisert 05. 09. 2018 etter en samlet vurdering. 

Bloggeren Gunnar Tjomlid avslørte en rekke grove rasistiske ytringer fra politimannen som ble avskjediget etter å ha kalt Stoltenberg for krapyl forrige uke. Nå har han tatt for seg facebook-statusen til Namsskogan-politiker “Ola”. Det skriver Namdalsavisa

På “Ola” sin facebook-side har Tjomlid funnet uttalelser hvor Namsskogan-politikeren kaller afrikanere for neandertalere, sier at somaliere stort sett er en pest og plage, som tygger khat og slår sine koner og barn. Han uttalte også på sin facebookprofil at man godt kunne sende hjem flere av disse krapylene, og peker på nordafrikanere.

Foto : Skjermdump

“Ola” har også kommentert på nyhetssaker fra et høyreekstremt nettsted.

Tar avstand
Tjomlid har også gått nøye gjennom bloggen til Ola, hvor han blant annet hevder at Sør-Afrika ikke har blitt et bedre land etter at «de fikk en neger som president».

Leder i Nord-Trøndelag Frp, Einar Almaas, tar sterk avstand fra Ola sine uttalelser på Facebook og bloggen sin. Ola er i dag leder for Namsskogan Frp.

– Jeg er først og fremst veldig skuffet. Både over Ola, og meg selv, for at jeg ikke har oppdaget dette tidligere, sier Almaas til Namdalsavisa.

Angrer
Overfor NA sier Ola at han beklager uttalelsene på Facebook, og at han har slettet det han mente ikke passet seg.

– Jeg må jo stå ved det som er skrevet, men jeg angrer på at jeg spissformulerte meg og publiserte slike ting på Facebook.

Ola hevder overfor NA at han ikke er rasist og opplyser at han har klaget inn Tjomlids blogg for PFU.