– Vi har strammet inn asylpolitikken

 
Foto: Arbeiderpartiet
– Vi har jobbet kontinuerlig med å få til raskere retur. Aldri før har det blitt transportert så mange asylsøkere tilbake til sine opprinnelsesland, som nå, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap).
0Shares

Statssekretær i Justisdepartementet, Pål Lønseth (bildet), mener overfor na24.no det er en myte at behandlingstiden på asylsøknader er rekordhøy og kan ta opptil mange år å behandle. 

En diskusjonen i Nettavisens næringslivspanel om asylpolitikk trigget Lønseth, hvor investor Jan Petter Sissener sa blant annet:

– Vi må ta en time-out i asyl- og innvandringspolitikken. Vi har ikke fått det til. Ikke flere asylfolk inn i landet på et halvt eller ett år inntil vi har ryddet opp i køene. I dag kan det ta årevis før endelig besclutning om de får bli eller ei, blir tatt.

– For snill politikk
Også Frp-leder Siv Jensen, ga regjeringen stryk når det gjaldt asylpolitikken. Til Nettavisen NA24 sa hun for noen uker siden:

– Norsk innvandringspolitikk er for snill, og vi stiller altfor få krav. Det at man skal ha muligheten å anke er et rettssikkerhetsprinsipp vi i Frp også er for, men det er forskjell på det å kunne anke, og det å anke i det uendelige.

Lønseth hevder dette blir helt feil.

– Vi har strammet inn asylpolitikken. Vi stiller krav om internflukt, det vil si at det er uttrykt for deg i hele landet du kommer fra. Er det en plass som er trygg, så må du reiser dit, sier Lønseth til na24.no.

– Vi har også strammet inn familieinnvandringspolitikken. Vi stiller krav om underhold, de som vil danne ekteskap med noen fra utlandet må også kunne forsørge sin blivende ektefelle, fortsetter statssekretæren.