Inviterer til internasjonal pressekonferanse

 
Fremskrittspartiet har nå invitert internasjonale medier til en pressekonferanse i Oslo tirsdag for å ta til motmæle mot den måten partiet er blitt omtalt på.

Pressekonferansen skal holdes tirsdag klokka 12 i Fremskrittspartiets hovedkvarter i Karl Johans gate. Både nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati vil være til stede.

Bakgrunnen er den «urimelige» koblingen flere utenlandske medier har gjort mellom Frp og terrordømte Anders Behring Breivik.

– Han var en gang et medlem, men trakk seg ut fordi han ikke fikk noen støtte for sine synspunkter i partiet, skriver partiet i en pressemelding.

Urimelig og ukorrekt
I pressemeldingen fastslår Frp samtidig at det er «urimelig og ukorrekt» å bruke betegnelser som “ytre høyre”, “høyrepopulistisk” og “xenofobisk” om partiet.

– Vi er et pragmatisk, klassisk liberalt/liberalkonservativt parti som fremmer lavere skatter, fritt valg i helse og utdanning og et nytt anker i den økonomiske politikken, og som er sterkt for globalisering og internasjonalt samarbeid. Hjørnesteiner i vår utenrikspolitikk er forsvar for menneskerettigheter, demokrati og frihandel, skriver man videre.

Spekulativt
Utenriksdepartementet har tidligere i uka kartlagt hvordan utenlandske medier har skrevet om valget i Norge. Gjennomgangen viser at pressen i 12 av 19 land knytter Frp til Breivik, meldte Dagbladet før helgen.

Ifølge rapporten inneholder medienes dekning som oftest ingen direkte faktafeil. 

– Likevel kan likevel framstillingen av Frp sees som til dels spekulativ når partiet knapt blir nevnt uten av Anders Behring Breivik også blir omtalt som tidligere partimedlem, fastslås det.

I noen tilfeller blir det ifølge UD skapt et indirekte inntrykk av at Frp «har lignende synspunkter» som Breivik.