Landet rundt med utstilling

 
Foto: Flickr
Leger Uten Grenser vil gi folk innsikt i organisasjonens feltarbeid gjennom en audiovisuell utstilling.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Utstillingen, som har navnet Oppdrag redder liv, har i høst vært innom Tønsberg, Drammen og Oslo. Etter Porsgrunn drar de videre til Fredrikstad.

– Dette er egentlig et gammelt konsept, importert fra Frankrike. Sist gang det ble tatt i bruk i Norge var i 2009, men vi har nå valgt å gjenopplive det, forklarer Linnea Kettel, prosjektkoordinator i Leger Uten Grenser.

– Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig organisasjon som støttes gjennom private bidragsytere, eller “feltpartnere”, som vi kaller medlemmene våre. Med “opplevelsesutstillingen” forsøker vi å informere om arbeidet vårt, samtidig som vi håper på å øke terskelen for å få inn flere bidrag, sier prosjektmedarbeider Uzma Rana til pd.no.

Rana påpeker at det er de private bidragene som gjør det mulig for organisasjonen å forbli uavhengig. Hun og tre andre prosjektmedarbeidere fra Leger Uten Grenser reiser nå rundt på Østlandet med den kompakte lille utstillingen bakpå en trailer.

Audiovisuell opplevelse
Utstillingen er satt sammen av forskjellige rekvisitter og fotografier tatt i felten. Ved hjelp av lydopptak og et par hodetelefoner har de gjort opplevelsen audiovisuell. En logistiker, lege eller sykepleier gir deg en kort og presis omvisning i traileren. Man får da se og høre hvordan det er å jobbe på en helseklinikk, en vannstasjon og en ernæringsstasjon for Leger Uten Grenser.

– Vi har allerede hatt flere folk med erfaring fra feltarbeid i Leger Uten Grenser innom. De bekrefter alle hvor autentisk den faktisk er, sier Rana, og forteller at det stort sett i Porsgrunn er skoleelever som har vært mest nysgjerrige på utstillingen.