8000 migranter til Ceuta siden mandag

Spania sier at rundt 8.000 migranter er kommet til enklaven Ceuta siden mandag. Halvparten er allerede sendt tilbake til Marokko.
225Shares

Tirsdag sendte Spania soldater og mer politi til Ceuta for å hanskes med migrantkrisen som plutselig er oppstått i den lille enklaven på kysten av Nord-Afrika.

Statsminister Pedro Sánchez avlyste en reise til Paris for å komme til Ceuta og ta tak i krisen. Han ber om at orden gjenopprettes så snart som mulig .

Migrantene tok seg forbi grensegjerdet ved å legge på svøm eller padle rundt en molo etter at marokkanske grensevakter ble trukket tilbake. Flere fortsatte å komme tirsdag.

En ung mann druknet i forsøket, og flere titall ble sendt på sykehus for å behandles for nedsatt kroppstemperatur.

De voksne ble innkvartert på et stadion i byen, mens barn og unge ble sendt til et senter som drives av en frivillig organisasjon.

I en krass uttalelse anklaget Marokkos utenriksminister Spania for å ha sluppet inn Ghali under falskt navn uten å informere Marokko, og truet med alvorlige konsekvenser.

Tirsdag innkalte Spania Marokkos Madrid-ambassadør på teppet for å protestere. Marokko kalte hjem sin ambassadør fra Spania for konsultasjoner.

Polisariofronten kjemper for uavhengighet for Vest-Sahara, som tidligere var spansk koloni, og som Marokko har annektert. Marokko anser Polisario for å være en terrororganisasjon.

Spania har forsøkt å framstå som nøytral i konflikten om Vest-Sahara og sier at den eneste løsningen er en avtale meglet fram av FN.