Stiller spørsmål ved nasjonalitet

 
Foto: Youtube screenshot
Sør-Sudans ambassadør i Norge, Bol Wek Agoth, er usikker på om gjerningsmannen bak Valdresekspressen-drapet er fra Sør-Sudan.
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

– Jeg sender mine kondolanser til familiene til ofrene. Dette er en tragisk og uheldig hendelse, sier ambassadør Bol Wek Agoth til dagen.no.

Så langt i år har seks personer fra Sør-Sudan søkt asyl i Norge, ifølge tall fra UDI.

Ambassadøren mener likevel at det er usikkert om gjerningsmannen bak Årdal-drapene faktisk er fra Sør-Sudan. Tirsdag hadde ambassaden kontakt med de sørsundanesiske miljøene i Norge for å undersøke identiteten til gjerningsmannen i begynnelsen av 30-årene.

– Vi vet ikke om det er en sørsudaner. Ifølge lederne i det sudanske miljøet er det ingen asylsøkere fra Sør-Sudan i det området. Vi vil jobbe hardt for å undersøke dette nærmere, sier Agoth.

Ingen grunn til å søke asyl
Ambassadøren er ikke glad for at sør-sudanere blir knyttet til en slik hendelse.

– Vi er ikke kjent for å være voldelige. Det er ingen situasjon i Sør-Sudan på dette tidspunktet som skulle få folk til å søke asyl i Norge. Det er også et faktum at noen hevder at de er fra Sør-Sudan, men i stedet er vest- eller østafrikanere, sier han til dagen.no.

Overfor VG opplyser han at president Salva Kir er opprørt over at en sør-sudaneser kan ha påført tre familier slik en stor sorg.

– Jeg har snakket med vår utenriksminister og han har bedt meg gjøre alt jeg kan for å få klarlagt identiteten til gjerningsmannen. President Salva Kir har sagt at det er en prioritet å komme til bunns i denne saken, sier ambassadøren, sier han til avisen.