Takker Tove Kvernhaug

Foto: Arkiv
Leder i Buskerud Innvandrerråd, iranskfødte Bijan Gharahkhani (bildet), roser den avdøde bussjaførens søster for å oppfordre til å ikke hetse asylsøkere og innvandrere.
0Shares

I et intervju med VGNett fortalte Drammens-kvinnen Kvernhaug at hun både er sint og i dyp sorg etter drapet på broren Arve Kvernhaug. 

Samtidig oppfordrer hun nå til at folk ikke må bli rasistiske. Kvernhaug har lenge kjempet mot fremmedhat og rasisme i SOS Rasisme.

– Vi må ikke stigmatisere en hel gruppe for det én person har gjort. Det siste jeg vil er at denne saken skal gi grobunn for rasisme, forteller hun.

– Godt forbilde
Leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, mener Tove Kvernhaug tar et enormt viktig ansvar i en vanskelig tid.

– Jeg vil hilse fra meg og fra alle med en annen etnisk bakgrunn. Vi tenker på henne, vi er veldig lei for det som har skjedd. Det er trist. Samtidig er det fantastisk at hun tenker på alle andre, til tross for at hun sitter med den tunge sorgen.

Sterke meldinger på nett
Gharahkhani har fått med seg at det har vært mange negative kommentarer og ytringer om asylsøkere på nett.

– Vi må begynne å tenke helhetlig. Dette er et samfunn som vi alle eier. Vi med innvandrerbakgrunn er like bekymret som resten av samfunnet, og når man hører at enkelte tar alle under en kam, er det litt vondt. Vi er lei oss og deler sorgen, sier Gharahkhani.