Pulitzerpris for Floyd-video

17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en gjev Pulitzerpris.

Darnella Frazier var ute for å handle sammen med den ni år gamle fetteren sin, da de ble vitne til politiets pågripelse av den svarte mannen.

Frazier filmet hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd i ni minutter, til tross for at 46-åringen stønnet at han ikke fikk puste.

Floyd døde, og Chauvin ble i april i år funnet skyldig i forsettlig drap. Straffeutmålingen er varslet 25. juni.

Fredag ble den nå 18 år gamle svarte jenta belønnet med en Pulitzerpris for «sitt modige opptak av drapet på George Floyd, en video som utløste protester mot politibrutalitet verden over, og som understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet», heter det i begrunnelsen.

New York Times fikk Pulitzerpris for sin dekning av koronapandemien, mens nettavisen Buzzfeed fikk pris for sin dekning av Kinas masseinternering av muslimske uigurer.

Ti av nyhetsbyrået APs fotografer ble belønnet med pris for sin dekning av masseprotestene etter drapet på Floyd, og AP-fotografen Emilio Morenatti vant prisen for sine bilder av eldre rammet av koronapandemien i Spania.