Feirer Grunnloven med punktskriftutgave

Stolt kunne Norges Blindeforbunds leder, Atle Lunde, overlevere en skinninnbundet punktskriftutgave av Grunnloven til stortingspresident Olemic Thommessen.
Foto: Norges Blindeforbund
Som en del av grunnlovsjubileet, overleverte Norges Blindeforbund en skinninnbundet punktskriftutgave av Grunnloven til stortingspresident Olemic Thommessen.

Grunnloven er i sin helhet produsert i punktskrift, skinninnbundet og med riksvåpenet på fremsiden.

– Dette setter vi umåtelig stor pris på, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H) til NTB.

– Grunnloven finnes på bokmål, nynorsk og samisk. Da er det rett og rimelig at den også er i punkt, siden en liten gruppe i Norge bruker dette som sitt skriftspråk, sier Atle Lunde til NTB.

På monter i Stortinget
På Stortinget har de en liten, men viktig utstilling, hvor blant annet den originale Grunnloven står utstilt. Punktutgaven vil også få sin hedersplass her, i monter, forteller stortingspresidenten.

Grunnloven er den høyeste rettskilden i Norge. Den inneholder blant annet bestemmelser om statsformen, om menneskerettigheter og om fordelingen av makt mellom Stortinget, regjeringen og domstolene. Ifølge grunnlovsjubileet sine nettsider, kan en på mange måter si at Grunnloven dannet grunnlaget for utviklingen av vårt folkestyre.

Grunnloven er også lest inn på lyd av advokat Eivind Knudsen, som selv er punktskriftbruker. Lydboken er produsert av Norges Blindeforbund.