Gunaratnam blant seks Utøya-overlevende som blir trolig valgt inn på Stortinget

Nominert: Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, er på andreplass i Oslo Aps forslag til bystyrevalgliste for perioden 2019-2023.
Foto: Xueqi Pang
I september blir minst seks Utøya-overlevende trolig innvalgt på Stortinget for Arbeiderpartiet, skriver VG.
917Shares

– Jeg synes det var vanskelig å fortsette i politikken, men jeg tror det var vanskeligere å la være, sier Torbjørn Vereide (32) til VG.

Vereide er førstekandidat for Ap i Sogn og Fjordane valgkrets. Han er en av seks Utøya-overlevende som etter alle solemerker blir innvalgt på Stortinget til høsten. Det er like mange som ble valgt inn i 2017. I 2013 fikk tre overlevende fra Utøya plass på Stortinget.

– Magasinet som Breivik ladet var ikke bare ladet med kuler. Det var også ladet med hat. Nå er det gått ti år. Da er det vår oppgave som fellesskap å sørge for at magasinet ikke lader seg opp på nytt igjen, sier Vereide til VG.

De andre fem er Eigil Knutsen (32) som står på tredjeplass på Ap-listen i Hordaland. Nils-Kristian Sandtrøen (32) som står på andreplass på Aps liste i Hedmark. Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (33) som står på andreplass på Oslo Aps liste. Åsmund Aukrust (36) fra Bærum har fjerdeplassen på Akershus Aps liste og Elise Bjørnebekk-Waagen (31), som har andreplassen på Ap-listen i Østfold.

Av disse seks er det bare Kamzy Gunaratnam og Torbjørn Vereide som er ferske på Stortinget. Eigil Knutsen har allerede en periode bak seg. Det samme har Bjørnebekk-Waagen og Sandtrøen. Åsmund Aukrust går løs på sin tredje periode om han blir innvalgt.

AUF-nestleder Gaute Skjervø (26) fra Nord-Trøndelag kan få fast varaplass om Ingvild Kjerkol skulle bli statsråd.