Islamsk Råd Norge: Sikkerheten i norske moskeer er for dårlig

For to år siden ble Al-Noor i Bærum utsatt for et terrorattentat. Nå vil Islamsk Råd Norge søker om midler til en stilling som sikkerhetsrådgiver.
Foto: Google maps
Islamsk Råd Norge mener at sikkerheten i norske moskeer er for dårlig. Nå ønsker de å opprette en ny stilling som sikkerhetsrådgiver.
305Shares

– Mange går rundt med en bekymring om at det kan skje noe. Ikke alle våger å sende barna sine i moskeen. Flere ønsker en bekreftelse på at moskeene har iverksatt sikkerhetstiltak for å beskytte medlemmene, sier informasjonsansvarlig Mustafa Mahmood ved Islamsk Råd Norge (IRN) til Klassekampen.

Tirsdag, 10. august, er det to år siden Philip Manshaus skjøt seg inn i Al Noor-moskeen i Bærum i den hensikt å drepe så mange muslimer som mulig.

Siden 2020 har det vært mulig å søke en tilskuddspott på fem millioner kroner til fysiske sikringstiltak. Mahmood sier at det er tilfeldigheter som avgjør om moskeene får informasjon om tilskudd.

Det er en av grunnene til at IRN nå vil sende en åpen søknad til Justisdepartementet der de ber om midler til å opprette en stilling som sikkerhetsrådgiver.

– Gjennom opprettelse av stillingen som sikkerhetsrådgiver ønsker vi å dekke disse hullene i sikkerheten, sier han.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST vil ikke kommentere forslaget om en sikkerhetsrådgiver, men han mener at PST har blitt flinkere på å beskrive trusselbildet for resten av politiet.

– Det var det vi fikk kritikk for etter angrepet, og der jobber vi mye bedre nå. Vi holder tilbake minst mulig informasjon, sier han.