Skreddersøm til UDIs nettbrukere

Slik ser de nye og enklere nettsidene til UDI ut, her i engelskspråklig versjon.
Foto: Skjermdump/udi.no
Utlendingsdirektoratet lanserer nå nye nettsider som tilfredsstiller svært strenge krav til universell utforming. Informasjonen til hver enkelt bruker er også skreddersydd.

– Universell utforming har blitt prioritert svært høyt hos oss under arbeidet med de nye nettsidene, og vil fortsatt bli det framover, forteller prosjektleder Christian Spidsberg til udi.no.

Navigasjonen på de nye nettsidene er enkel og intuitiv. Når søkeren kommer inn på nettsidene, velger hun først hvor hun er i søknadsprosessen og deretter hvilket statsborgerskap hun har. Sidene skreddersyr automatisk hva hun trenger av informasjon.

Hovedmålgruppen for UDIs nye nettsider er både søkerne og familiemedlemmene og arbeidsgiverne deres, en målgruppe som består av både norske og utenlandske personer. Et klart og tydelig språk har derfor vært svært viktig i arbeidet med nettsidene, som også har en komplett versjon på engelsk.

Alt på ett sted
Hovedmålet med de nye nettsidene er at søkerne skal finne all informasjonen de trenger der om hvordan de skal gå fram når de søker, regelverket og hva de kan forvente seg i søknadsprosessen.

– Vi har allerede gjort et stort løft for å få til dette nå som nettsidene lanseres, men vi må selvsagt også videreutvikle sidene fortløpende for å møte brukernes behov, sier UDI-direktør Frode Forfang i pressemeldingen.