FpU-ere sier de har blitt stemplet som rasister på skoledebatter

Frp-leder Sylvi Listhaug frykter folk slutter i Fpu etter flere ubehagelige episoder i skoledebatter.
Foto: Claudio Castello
To FpU-ere sier at de har blitt truet og blitt kalt rasister når de har deltatt i skoledebatter og stått på stand på skoler.
824Shares

Rebecca Tansøy, som er med i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), sier til VG at hun under en skoledebatt på Hellerud videregående skole i Oslo i 2019 fikk tilrop fra salen og ble kalt en rasist som vil sende alle ut av landet.

– Etterpå var det helt forferdelig. Elever begynte å samle seg rundt meg på stand etter debatten og skrike ting til meg mens de filmet meg og ble ganske truende. Vaktmesteren måtte låse opp bakdøren for meg og noen andre debattanter, så ble jeg kjørt hjem i privatbil fordi jeg ble jaget etter, sier Tansøy.

Også FpU-er Rikke Sjølander sier hun har opplevd mye hets på skolene i Oslo, Asker og Bærum og sier elever blant annet har prøvd å ødelegge standen deres.

– Det samler seg ofte store gjenger, og de er rasende på deg fordi du står for det de kaller «etnisk rensing», og at jeg vil kaste dem ut av landet. Man føler jo at de skal fly på deg når som helst. Jeg har også blitt kalt Hitlers datter, sier Sjølander.

Frp-leder Sylvi Listhaug omtaler episodene som forkastelige, og sier at hun frykter at medlemmer slutter på grunn av slike opplevelser.