– Skaper ubalanse i intergreringen

 
Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Barne- likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne mener det er feil av norsk-somaliere å sende barna sine til skolegang i Afrika.
0Shares

– Hvorfor vil foreldre sende barna sine på skolegang i det landet de selv flyktet fra? Dette kan være omsorgssvikt og en sak for barnevernet, mener barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne på Frps hjemmeside.

En fersk rapport som ble lagt frem i går konkluderer med at et stort antall norskfødte barn er sendt til utlandet for å gå på skole. Spesielt gjelder dette unger av norsk-somaliske foreldre, som sendes til Afrika.

– Vi svikter barna om vi ikke tar tak i dette problemet, sier Horne på Frps hjemmeside.

Kan risikere å miste barna
Horne varsler om at hun nå vil iverksette konkrete tiltak for å bekjempe denne praksisen. Hun sier at barnevernet bør ha mulighet til å overta omsorgsansvaret for barn som befinner seg ufrivillig i utlandet.

– Slike opphold kan dreie seg om grov omsorgssvikt. Jeg vil også ta initiativ om vi skal endre barneloven og barnevernsloven for å hjelpe disse barna, sier hun videre.

Innvandringspolitisk talsmann i FrP, Mazyar Keshvari er glad for at statsråden tar tak i denne problemstillingen.

– Vi er nødt til å knytte sosiale ytelser og krav opp mot dette for å være helt trygge på at barnas beste kommer i første rekke, sier Keshvari.