Norsk-pakistaner vant VGs ildsjelkåring

Fire stykker kjempet om tittelen VGs ildsjel. Kåringen skulle premiere en person som har stått på mest for integrering i fotballen i sitt miljø. Til slutt var det norsk-pakistaneren Fawad Hussain (lengst til venstre) som vant. Også avbildet (fra venstre til høyre): Ove Bevolden, Trond Dokken og Bashir Adan Abshir.
Foto: Skjermdump/vg.no
Blant triksende barn på kunstgressbanen trives han aller best. Men Manglerud Star trives også veldig godt med Fawad Hussain.

23-åringen fra Oslo, født i Norge av pakistanske foreldre, er av VGs lesere kåret til landets ildsjel innenfor integrering i fotballen.

Gjennom en artikkelserie i mars og april, der VG satte søkelys på integrering i norsk fotball, ble leserne invitert til å nominere og senere kåre den beste på integreringsarbeid i fotballen. Nå er avstemningen avsluttet, og på topp:

Fawad Hussain fra Manglerud Star.

– Han gjør en kjempejobb. Han er mer norsk enn mange norske, sier styreleder Käthe Bleken i Manglerud Star.

Vektlegger dialog
Nå er Hussain sportslig leder (for klubbens totalt 38 lag), trener J15-laget og arrangør av cuper og fotballskoler. På sine totalt syv år i Manglerud Star har han også sittet i klubbstyret.

– Jeg synes dette er gøy. For noen år siden fikk jeg beskjed om at jeg hadde trenerpotensial, og så fikk jeg et lag. Slik har det fortsatt, forteller Hussain til VGNett.

Les hele saken her.