Krekar truet sveitsisk ambassade

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
Nylig ble to brødre i Sveits dømt for deltagelse i Mullah Krekars internett-nettverk "Didi Nwe" og dokumentforfalsking for å få asyl, melder ABC nyheter.
0Shares

Ifølge ABC nyheter har den irakiskfødte Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som Mullah Krekar truet med å angripe den sveitsisk ambassaden i Oslo skulle hans venner bli dømt.

Statsadvokat Maria Schnebli skal ha brukt disse opplysningene for å understreke hvor farlig Krekar skal være, heter det i avisoppslag om rettssaken, skriver ABC Nyheter.

I saken har sveitsiske myndigheter også fått hjelp fra norsk politi og påtalemyndighet. I januar kunne ABC Nyheter fortelle om dette nettverket som etterforskes av tysk politi for terrorpropaganda og bånd til Al-Qaeda.

Tre og to år i fengsel
Eldstemann av de kurdisk-sveitsiske brødrene ble dømt til tre år og tre måneders fengsel, mens lillebroren fikk to års betinget fengsel, står det i avisene Tages-Anzeiger og Neue Zürcher Zeitung.

Nyhetsbyrået Associated Press omtaler dem som Karwan Mohammad Abdulkarim (35) og Mustafa Mohammad Abdulkarim (28). I tyskspråklige papirer heter de Karwan Talabany og Mustafa Talabany.

Krekars norske advokat Brynjar Meling er ukjent med dommen og vil derfor vente med å kommentere saken, skriver han i en tekstmelding til ABC Nyheter.