– Svensk innvandringsbok debatteres kun i Danmark

 
Foto: Christine Heim
– En kritisk bok om innvandring har blitt bestselger i Sverige. Komisk nok debatteres den bare i Danmark, skriver Elin Ørjasæter (bildet) på kommentarplass i Vårt Land.
0Shares

Hun sikter til boken Invandring och mörkläggning av Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin, som tar en kritisk gjennomgang av denne særsvenske innvandringspolitikken.

 
Foto : Skjermdump/morklaggning.wordpress.com

– Boken har solgt i ti tusen eksemplarer. Første fem tusen eksemplarer ble solgt uten medieomtale. Eneste unntak var Aftonbladet, som slaktet boka under overskriften “Samma gamle rasism”. Artikkelen var illustrert av marsjerenede nynazister, i seg selv en grov trakassering av de to skikkelige forfatterne, skriver Ørjasæter.

Kontrasten til mottakelsen på andre siden av Øresundsbroen er slående. Her har boken fått solid omtale, mener Ørjasæter.

– I Jyllandsposten ble den kalt “den viktigste svenske bok på mange år”. Filosofen Lars Østman kalte den morsomt nok Sveriges forbudte bog i Berlingske.

Havner i bakleksa
Forfatterne mener hun er særlig opptatt av mange innvandreres manglende deltakelse i det svenske arbeidslivet.

– Innvandrerne til Sverige er for en stor del analfabeter, mens svenske arbeidsplasser er teknologiintensive og krever solid grunnutdanning. Ghettofiseringen gjør at andregenerasjon ikke integreres. 

Les hele kommentaren her.