Holder støttemarkering for bortførte skolejenter

Nnakaenyi Eribe og Gina Ihasee organiserer en demonstrasjon mot kidnappingene av skolebarn som har foregått i Nigeria den siste tiden. Tirsdag 13 mai tar de til gatene i håp om at folk viser sin avsky mot det som har skjedd
Foto: privat
I april ble 276 jenter kidnappet fra landsbyen Chibok i delstaten Borno i Nigeria. 53 av jentene klarte å rømme fra kidnapperne, men fortsatt holdes de 223 andre fanget. Det fryktes at jentene har blitt tatt til naboland som Kamerun og Tsjad.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

– Vi engasjerer oss i denne saken fordi vi ønsker at Norge skal bistå med all hjelp de kan for å raskest mulig finne en løsning på situasjonen slik at jentene fortest mulig kommer trygt hjem, sier Gina Ihasee til utrop.no 

Ekstremistgruppen Boko Haram kidnappet 14. april 276 jenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno. 53 jenter har rømt, mens over 200 fortsatt er savnet.

– Jentene må få komme hjem og vi ønsker at verden engasjerer seg, sier Gina Ihasee.

Over 200 jenter har blitt kidnappet av gruppen Boko Haram. Familie og pårørende har gått sammen for å legge press på den nigerianske regjeringen.
Foto : Flickr

Gina Ihasee og Nnakaenyi K. Eribe har begge en forelder fra Nigeria og har engasjert seg i saken fordi de mener jentene trenger hjelp, skriver avisa Dagen. De to sier at de i løpet av flere år har fått med seg hva terrorgruppen Boko Haram står for og hvordan den aksjonerer. Nå håper de at folk viser sin avsky til det som har skjedd ved å møte opp i demonstrasjonen på tirsdag neste uke. 

– Nnakaenyi og jeg har engasjert oss i denne saken først og fremst fordi det er brudd på menneskerettighetene til disse uskyldige jentene og fordi de trenger hjelp fra hele verden nå, sier Gina Ihasee til Dagen.

Vil ha et større engasjement
Begge håper at mange vil vise sitt engasjement ved å masjere på tirsdag, og de etterlyser norsk bistand i arbeidet med å få jentene hjem til familiene sine. 

– Nå er det på tide at resten av verden får øynene opp for Boko Harams grusomme handlinger, og begynner å bekjempe de. Norge har mange ressurser vi kan bistå med, og vi bør bidra på alle mulige måter som kan føre til en løsning på situasjonen, sier Ihasee.