Basketstjerne: – Anså meg selv som rasist

 
Foto: simplistic.designs.com
Basket-legenden Michael Jordan (51) forteller i en ny biografi om en fortid sterkt preget av rasisme.
0Shares

Jordan (bildet) vokste opp i North-Carolina, og i en ny biografi kalt Michael Jordan: The life, forfattet av Ronald Lazenby, forteller han om de sterke raseskillene som preget oppveksten hans.

Forfatteren forteller at han under arbeidet med boka oppdaget at Ku Klux Klan var en stor maktfaktor i samfunnet rundt Jordan.  Alt toppet seg da han ble suspendert fra skolen i 1977 da en jente tiltalte ham med «n-ordet».

– Jeg kastet en brus på henne. Jeg var i opprør da. Jeg så på meg selv som en rasist på den tiden, jeg var imot alle hvite mennesker, forteller han åpent i biografien.

Omtrent på samme tid klarte moren hans å overbevise ham om at han ikke kunne la livet sitt bli preget av rasehat, skriver New York Post.

Utskjelt eier
Rasisme har vært heftig diskutert i NBA i det siste, i kjølvannet av de sterkt kontroversielle uttalelsene til Clippers-eier Donald Sterling.

Jordan, som selv er styreformann i NBA-klubben Charlotte Bobcats, og uttalte følgende om Sterlings kommentarer.

– Jeg er sjokkert over at denne type uvitenhet fortsatt er en del av samfunnet og sporten vår. I en liga hvor majoriteten av spillerne er afro-amerikanske kan vi ikke tolerere diskriminering på noe nivå, sier han til New York Post.

Linken til illustrasjonsbildet