Sverigedemokraternas valgkamp “saboteres”

Jimmie Åkesson og Sverigedeomkraterna skaper en sterk meningspolarisering i det svenske samfunnet, hevder statsviter.
Foto: sverigedemokraterna.se
Søndag 25. mai skal svenskene velge sine representanter til EU-parlamentet. I valgkampen møter landets femte største parti, Sverigedemokraterna, kraftig motstand landet rundt, skriver Aftenposten.
0Shares

Aftenposten melder at brannmenn, sykepleiere og andre yrkesgrupper har protestert mot at partiet får besøke arbeidsplassene deres. Under torgmøter og skoledebatter snur folk ryggen til, og flere forsøker å overdøve taler fra partileder Jimmie Åkesson (bildet) og hans partifeller.

  • I Göteborg tirsdag skapte 500-1000 demonstranter leven under Åkessons torgmøte. Han valgte å avbryte.
  • I Karlstad onsdag ble Åkesson møtt av ca. 400-500 buende demonstranter. Partilederen forlot stedet uten å ha fullført sin tale.
  • T-baneselskapet i Stockholm utløste et ras av protester da de denne uken tillot en plakatkampanje der SD tar til orde mot organisert tigging. Dette oppfattes som et løgnaktig angrep på østeuropeere, og flere plakater er tagget ned.
  • Torsdag sa postbud i Stockholm at de ikke vil bære ut SDs valgkampmateriell. Da SD-brev likevel havnet i folks postkasser, reagerte mange med å legge ut bilder der de kaster materiellet i toalettet, setter fyr på det eller gir det til husets kjæledegge, skriver Aftenposten.

Gått for langt?
Nå har det gått for langt mener avisen Expressen. Samtidig sier partisekretær Aron Etzler i Vänsterpartiet sier at de er tydelige på at politiske møter ikke skal avbrytes, uansett hvilket parti det gjelder. 

 En stor, antirasistisk bevegelse reiser seg og tar til motmæle. Det synes vi er flott. Husk at SD ikke er noe vanlig parti, det er et parti som hetser ulike etniske grupper. SD er også et parti som trives godt med offerrollen. Det å “måtte” innstille møter kan være en strategi for å vinne sympati, sier Etzler til Aftenposten.