Historisk mange minoritetsrepresentanter på Stortinget

Disse kvinnene er blant de 11 med minoritetsbakgrunn som får fast plass på Stortinget.
Foto: Utrop
Elleve kandidater med ikke-vestlig bakgrunn kommer inn på Stortinget. Det er en dobling fra forrige stortingsperiode, da det var fem.
1.2K+Shares

Hele seks forskjellige partier sender representanter med etnisk minoritetsbakgrunn til Stortinget etter årets valg, ifølge NTB.

For Rødt kommer Seher Aydar inn fra Oslo, mens SV får inn Marian Hussein fra samme fylke. Arbeiderpartiets Hadia Tajik og Masud Gharahkhani blir gjenvalgt, og får selskap av tidligere AUF-leder Mani Hussaini i Akershus og Oslo-varaordfører Kamzy Gunaratnam. I tillegg kommer Lan Marie Berg inn for MDG.

På borgerlig side blir Abid Q. Raja gjenvalgt for Venstre. Det samme blir Mudassar Kapur fra Høyre og Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. I tillegg kommer Mahmoud Farahmand inn for Høyre fra Telemark.

– Jeg er uendelig stolt av hva vi har fått til i regjering gjennom åtte år. Erna fortjener en stor takk for jobben hun har gjort som statsminister og måten hun har ledet landet på gjennom kriser. Fremover skal vi fortsette å stå på for å skape flere jobber, inkludere flere i arbeidslivet, få ned helsekøene, sørge for at flere fullfører skolen og kutte utslippene raskere. Vi skal sørge for at barn og unge får gode oppvekstvilkår og at de svakeste blant oss aldri blir stående alene, skriver Kapur på Facebook.