LIM: – Profetens Ummah-video er avskyelig

Som skjermdumpen viser kjørte medlemmer av den ekstreme islamistgruppen Profetens Ummah på Grønland og hyllet terrorgruppen ISIS for kun noen dager siden i Oslo.
Foto: Skjermdump/YouTube
I disse dager har det ekstreme nettverket Profetens Ummah lansert en propagandavideo med hyllest til hyller til terrororganisasjonen IS (Islamsk Stat). Videoen har fått prominente norske muslimer til å reagere med avsky.
0Shares

I en uttalelse fra LIM (Likestilling, Integrering og Mangfold) sier man seg skeptiske til kriminalisering av voldsforherligende ytringer.

– Når Profetens Ummah kjører rundt i Oslos gater i en bil og bruker megafon for å spre hatpropaganda, er det en støyende oppførsel som kan oppleves som skremmende for vanlige mennesker. Det er også en forstyrrelse av alminnelig orden, som politiet kan – og bør – reagere mot.

Videre skriver LIM at man “lever i samfunn bygget på lov og orden, og kan ikke akseptere at ekstremister tar seg til rette på denne måten”

– Når Profetens Ummah i videoen erklærer Grønland som et ”muslimsk område” og agerer i ”islams navn”, bør også muslimske miljøer i Norge – og da spesielt muslimske religiøse ledere – ha et særskilt ansvar for å ta til motmæle.

– Forkastelig
Også Linda Alzaghari, daglig leder i Minotenk, er i harnisk over propagandavideoen. Til TV2 sier hun at gruppen må møte mer motstand.

Foto: Arkiv.
Foto : Farid Omer

– Oppførselen til Profetens Ummah er spesielt forkastelig ovenfor alle familiene i Norge som er livredde for at deres nære skal bli massakrert av ISIS/IS.

TV2-journalisten Kadafi Zaman hevder på sin side det er oppsiktsvekkende at det finnes muslimer i Norge som sympatiserer med en slik terrorgruppe.

– Her har vi unge menn og kvinner som enten har innvandret, er født her eller som har konvertert. Facebook-profilene deres viser hvordan de hyller IS og drømmen om et kalifat. Hvordan kan norske borgere støtte en gruppe som halshogger barn? Som bortfører kvinner i hundretalls? Som dreper de som ikke konverterer?