Sentrum til angrep på 
Syria-politikken til de blå

To ødelagte tank foran en moské i Azaz i Syria. Minst 30-40 personer har reist fra Norge for å kjempe i Syria
Foto: Christiaan Triebert
For første gang på 12 år samler sentrums-ungdomspartiene seg i en felles front mot regjeringen, og krever at Norge tar imot 5.000 flyktninger fra Syria.

– Rett og slett flaut, sier KrFU-leder Emil André Erstad om regjeringens politikk overfor flyktninger i Syria til Dagsavisen.

– Et folkemord foregår i Midtøsten. Norge må ta seg råd til å hjelpe, sier leder av Unge Venstre, Tord Hustveit.

– Regjeringen fører en egoistisk og inhuman politikk overfor Syria, sier Senterungdommens Erling Laugstand.

Ni millioner drevet ut
Over ni millioner syrere er drevet på flukt av borgerkrigen i landet. Mer enn 2,8 millioner er flyktninger utenfor Syria. Norge har sagt ja til å ta imot bare 1.000 av disse.

Nå går Unge Venstre, KrFU og Senterungdommen sammen om å kreve at regjeringen femdobler antall flyktninger Norge kan ta imot, og forlanger at regjeringen skal gi kommunene nok ressurser til dette.

– Til forskjell fra både Ap og partiene til høyre for oss, som har en grunnleggende skepsis til asyl og flyktningspørsmål, er vi preget av en kompromissløs solidaritetstanke, sier Erstad.

Unge Venstre og KrFU mener samarbeidsavtalen med regjeringen åpner opp for at de kan danne andre samarbeid i Stortinget dersom regjeringen ikke går med på går med på å ta imot flere flyktninger.

– Først og fremst må vi få med regjeringen på dette, men det er ikke noe hinder for andre samarbeid hvis regjeringen motsetter seg det. Det er vårt pressmiddel, sier Erstad til Dagsavisen.