Vil vise avsky mot IS og Profetens Ummah

Profetens Ummahs støtte til terrorbevegelsen IS har gitt nettverket spalteplass. Nå tar norske muslimer til motmæle. Bildet er en skjermdump fra en nylig publisert video som viser PUs medlemmer mens de kjører rundt på Grønland og hyller IS.
Foto: Skjermdump/YouTube
– Et titalls personer skal ikke representere 200.000, hevder norske muslimer som har har sett seg lei på hvordan de ekstreme kreftene får spalteplass.
0Shares

– Vi inviterer moskeene, foreningene, vi inviterer alle, sier den norske muslimen Thee Yazan til TV 2.

Han er én av flere norske muslimer som har tatt initiativ til en demonstrasjon for å vise sin avsky mot handlingene til terrorgruppen som kaller seg Islamsk Stat (IS). 

Sammen med blant andre de norske muslimene Faten Mahdi Al-Hussaini, Sara Al Jaboury og Yosuf Gilani ber Yazan nå om at så mange som mulig deltar i demonstrasjonen som vil finne sted mandag 25. august klokken 17.00, som vil gå fra Grønland til Stortinget.

Under parolen «Ikke i Islams navn», og med hastaggen #NO2ISIS, forteller de at arrangementet først og fremst er for å vise hva den vanlige muslimen i gata står for.

– Et titalls personer skal ikke representere 200.000 norske muslimer, sier Al-Hussaini til TV 2.

Ikke-representativt
Talspersonene forteller at de er lei av å forsvare seg, og lei av å forklare at Profetens Ummah representerer verken dem, deres familier eller andre norske muslimer.

– Jeg kaller dem «Djevelens Ummah», sier Al-Hussaini.

– Vi vil ikke ha et kalifat som er grunnlagt på et blodbad. Navnet til Islam er blitt svartmalt, sier Yazan.