Ap, Sp og SV vil gjøre det vanskeligere å starte privatskoler

Stortingsflertallet vil gjøre det vanskeligere å starte opp privatskoler.
Foto: Unsplash/Element5digital
Ap, SV og Sp vil stramme igjen inn reglene etter at Solberg-regjeringen myknet opp privatskoleloven.
1Shares

Selv om det blir mindretallsregjering med kun Ap og Sp, er det solid flertall for å endre privatskoleloven som fikk blomstre under Erna Solbergs Høyre-regjering, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen vil både Ap, Sp, SV og Rødt endre dagens lovverk, mens MDG ikke vil endre loven. Sp på sin side vil beholde dagens godkjenningsgrunnlag for statsstøtte til skoler som tilbyr alternativ pedagogikk eller religionsbasert undervisning.

– En ny regjering må prioritere å raskt få på plass et nytt regelverk. Men nå skal det først sonderes ferdig, så vil tiden vise hva utfallet blir, sier skolepolitisk talsmann Torstein Tvedt Solberg i Ap.

Lovverket for oppstart av privatskoler i Norge ble myket opp av Høyre, Frp, KrF og Venstre i 2015, hvor det blant annet i større grad ble åpnet opp for etableringen av flere profilskoler, som tilbyr spesiell faglig oppmerksomhet.

Tidligere var det kun privatskoler med religiøst grunnlag eller med en alternativ pedagogisk retning, som var godkjent for offentlig støtte under privatskoleloven.