Sheikh innkalt til Høyre-møte etter Dagbladet-saker

Aamir J. Sheikh i Stovner Høyre må forklare sin kontakt med Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade.
Foto: 14.augustkomiteen
Høyre ber leder Aamir J. Sheikh i Stovner Høyre forklare sin kontakt med Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade i Oslo.

Det skjer etter en rekke artikler i Dagbladet om saken.

– Høyres generalsekretær har bedt om et møte. Hensikten med møtet vil være å få litt mer informasjon og å ha dialog omkring de temaene som er berørt i artiklene, sier Sheikhs advokat John Christian Elden til avisen.

– Sheikh vil med glede informere Høyre og diskutere Dagbladets artikler, sier Elden videre.

Generalsekretær Tom Erlend Skaug i Høyre skriver i en epost:

– Vi uttaler oss prinsipielt ikke om enkeltsaker. På generell basis kan jeg imidlertid si at Høyre har tydelige etiske retningslinjer som er godt forankret i organisasjonen.

Muslim World League knyttes av eksperter tett til Saudi-Arabias autoritære regime.

Dagbladet har gjennom en rekke artikler i høst skrevet at den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League (MWL) har betalt flere millioner kroner til Høyre-politiker Aamir J. Sheikhs stiftelse Dialog for fred.

Ifølge avisen skal Sheikh ha overført flere millioner kroner til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og hans organisasjon Oslosenteret, og Sheikh og Bondevik skal ha skaffet kontakt mellom MWLs leder og totalt fire statsråder – deriblant Sheikhs partifeller Erna Solberg, Tina Bru og Bent Høie, skriver avisen.

Bondevik og Sheikh mener Muslim World League er helt uavhengig av staten Saudi-Arabia. Bondevik understreker at han får sine honorarer fra Dialog for fred, og ikke fra Muslim World League.