Hellas holder folketelling for å få oversikt over innvandring

I høst skal Hellas holde folketelling.
Foto: Wikimedia Commons
Greske myndigheter vil holde den første folketellingen på ti år. Målet er å finne ut hvor mange flyktninger og asylsøkere som er igjen i landet.
16Shares

Det anslås at rundt 96.000 flyktninger og asylsøkere med gyldig oppholdstillatelse befinner seg i landet. Men ifølge FNs høykommissær for flyktninger er det vanskelig å oppdatere tallet.

– Det som skal bekreftes i den neste folketellingen, som vi forstår blir forberedt, er hvor mange av flyktninger med lovlig opphold som er igjen i Hellas, sier Mireille Girard, som er FN-organisasjonens representant i Hellas.

Mange migranter og flyktninger antas å ha forlatt landet siden den konservative regjeringen kom til makten i 2019. Den har gjennomført store kutt som har gjort tilværelsen for flyktningene langt vanskeligere, både økonomisk og når det gjelder bolig.

Flere tusen antas å ha søkt om asyl på nytt i Tyskland og andre EU-land, hvor utsiktene til å få jobb og utdanning er langt bedre.

Ifølge Hellas’ statistiske byrå Elstat, skal folketellingen iverksettes 23. oktober.

Innvandringsmyndighetene oppgir at det fortsatt er over 2.100 enslige mindreårige flyktninger i landet. Over 1.000 er så langt relokalisert til andre EU-land.