Etter Ahmed Fawad Ashraf uttalte seg om fårikålen, kokte det i kommentarfeltet

Skjermdump av ao.no
Det kom en haug med rasistiske kommentarer etter Ahmed Fawad Ashraf skrev at nasjonalretten er «grå, uinspirert og lukter dårlig».

Ahmed Fawad Ashraf skrev at nasjonalretten er «grå, uinspirert og lukter dårlig». Etter det begynte kommentarfeltene å koke. På litt over 24 timer kom det over 1000 kommentarer under innleggene på Facebook-sidene til Avisa Oslo og Oslodebatten. I tillegg til de offentlige kommentarene under innlegget har Ashraf fått meldinger i sin innboks.

Ahmed Fawad Ashraf selv kommenterer saken slik til Avisa Oslo:

– Jeg vil tro noen ser navnet og utseendet mitt og da begynner fordommene å jobbe, og så kommer rasismen frem. Jeg visste det ville vekke reaksjoner, men ikke så mye på personangrep, sier han.

Skrev ikke for å provosere

En gjenganger i kommentarfeltet er bruken av «oss» og «dem». Flere som har engasjert seg i kommentarfeltet, henvender seg til en hel minoritetsgruppe når de skriver. Ashraf understreker at han kun snakker på vegne av seg selv.

– Jeg har hard hud og tåler en del, men jeg skrev ikke for å provosere. Det var en slags wakeup-call. Jeg mener fårikålen ville bli bedre hvis man legger til noen ingredienser, det var det jeg ville få frem. Jeg er et menneske og har følelser. Debattstoffet til Oslodebatten er åpent, og du kan lese helt til bunn før du kommenterer, sier Ashraf.

Han ble spurt om det kommer et punkt der en person som ser ut som han, kan få uttale seg om norske tradisjoner, uten å ha etnisitet som fokus.

– Alle burde kunne mene noe om det som er urnorsk uten at det skal utløse så mye motstand. For meg er det en påminnelse om at man skal gjøre det enda mer. Er det ikke det de ville, at vi skal delta i samfunnet? Spise fårikål? sier Ashraf.

De aller fleste av kommentarene har vært negative og svært mange klart rasistiske. Les mer i Avisa Oslo.