Imam støtter ungdomsarbeider-forslag

Muslimer som ber fem ganger om dagen skal etter reglene om bønnetider ha sin fjerde bønn etter solnedgang, og innen en time og 15 minutter.
Foto: Akif Sahin/Creative Commons
Stavanger-Iman støter forslaget om statlige ungdomsarbeidere i moskeene for å forebygge radikalisering.
0Shares

– Mange blir misledet og hjernevasket, og en del som kommer lett i deres felle. Her må det egentlig forebygges slik at de ikke blir hjernevasket, sier Abdul Wahheed Aslam, imam i en av Stavangers sju moskeer til NRK.

Aslam støtter forslaget til dialogprest Odd Kristian Reme for å forebygge at unge muslimer blir villedet.

– Kirken har lang erfaring i Norge med ungdomsarbeidere, ungdomsprester, et systematisk ungdomsarbeid. Moskeene i Norge og i Stavanger har ikke hatt samme muligheten til å bygge opp den tradisjonen. Tanken min er at det hadde vært veldig bra hvis moskeene kunne fått en ungdomsarbeider som de sjøl styrte, men som kommune og stat hjalp til med å finansiere, sier Reme til NRK.

Også Summer Ejaz, styremedlem i Muslimsk fellesråd, er positiv til forslaget.

– Folk ser etter løsninger og svar. de vil kanskje delta i en krig som de ikke skjønner bæret av. Da er det viktig at vi mobiliserer og veileder ungdommen. å drepe uskyldige mennesker, uansett på hvilken side det er, har ingenting med islam å gjøre. Vi har et stort arbeid foran oss, sier han til NRK.