Rekordmange migranter tok seg ulovlig inn i USA det siste året

1,73 millioner mennesker har i løpet av ett år forsøkt å krysse grensen mellom USA og Mexico ulovlig.
Foto: Wikimedia Commons
Rekordmange migranter er blitt tatt i forsøk på å krysse grensen fra Mexico til USA ulovlig den siste tolvmånederspeiroden.

I ettårsperioden fra oktober i fjor til utgangen av september i år, ble til sammen 1,73 millioner mennesker tatt i forsøk på å krysse grensen ulovlig.

Det er det høyeste antallet noensinne for en tolvmånedersp1,73 millioner mennesker tatt i forsøk på å krysse grensen ulovlig.eriode. I samme årsperiode året før, var antallet 458.000, viser tall fra amerikanske toll- og grensevaktmyndigheter.

Juli ble enkeltmåneden da de ulovlige grensepasseringene nådde det høyeste nivået på over 20 år, med rundt 213.000 mennesker.

Tallet falt noe i august. Fra august til september falt antallet med 9 prosent, til 192.001 migranter.

Årets septembertall er likevel langt høyere enn for samme måned i fjor. Da ble det registrert i underkant av 58.000 migranter som prøvde å ta seg ulovlig inn i landet via Mexico-grensen.

Flesteparten av migrantene som blir tatt i ulovlige forsøk på å ta seg inn i USA, blir sendt ut igjen umiddelbart. Mange prøver seg deretter på nytt.

Rundt en firedel av migrantene som ble tatt i september, hadde forsøkt å gjøre det samme minst én gang tidligere det siste året.