Yousuf Gilani får ALDE-prisen

Yousuf Gilani (Venstre), lokalpolitikeren fra Drammen ø¸nsker egen integreringsdirektø¸r
Venstrepolitikeren Yousuf Gilani får en internasjonal pris for sitt arbeid for å forebygge ekstremisme og radikalisering blant unge.

ALDE, som er den europeiske sammenslutningen av liberal-demokratiske partier i Europa, deler ut integreringsprisen til Yousuf Gilani (V) for hans arbeid for å forebygge ekstremisme og radikalisering.

Gilani (bildet) var initiativtaker til og medarrangør av den store demonstrasjonen mot ISIL og Profetens Ummah i Oslo 25. august hvor mer enn 5000 mennesker, deriblant statsministeren, flere toppolitikere og religiøse ledere fra ulike religioner og trossamfunn deltok.

Gilani har også over tid jobbet tid jobbet med integrering i den minoritetsrike bydelen Fjell i Drammen kommune hvor han er folkevalgt for Venstre.

– For meg er det svært hyggelig å få en slik anerkjennelse. Jeg har vært sterkt engasjert i arbeidet med å bygge bro mellom ulike trossamfunn og kulturer. Prisen gir inspirasjon til å bidra videre i arbeidet med å øke den gjensidige respekten og forståelsen mellom ulike kulturer og trossamfunn, sier Yousuf Gilani (V) ifølge en pressemelding sendt av partiet Venstre.

Venstre-lederen gratulerer
Venstreleder Trine Skei Grande gratulerer Yousuf Gilani med prisen.

– Arbeidet mot å forebygge ekstremisme og radikalisering fortjener oppmerksomhet og det er svært hyggelig at Yousuf sitt arbeid blir lagt merke til også utenfor landets grenser, sier hun i følge pressemeldingen.